Składniki:
- 2 szklanki płatków jaglanych
- awokado
- 2 banany
- 4 łyżki ciemnego kakao
- wiórki kokosowe
- łyżka proszku do pieczenia
- gorzka czekolada
- 2 jajka
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- wiórki kokosowe
- żurawina
- amarantus
- słonecznik
- pestki dyni
- płatki migdałowe
- 2 łyżki miodu
Nasiona można dodać według uznania.
Przygotowanie:
- Mieszamy wszystkie składniki, najlepiej łyżką bądź rękoma.
- Wyrobione ciasto wkładamy do foremki, najlepiej niskiej i prostokątnej.
- Wierzch posypujemy gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi.
- Ciastko wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180°C i wyjmujemy po 15-20 minutach.
Gotowe ciasto można pokroić i zabrać do pracy bądź szkoły. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz